Choklad- & Cheesecakemuffins
3,25 dl extra fint mjöl, siktat
2,5 dl strösocker
1,25 dl kakaopulver
1 msk bakpulver
2,25 dl filmjölk
4 msk matolja
50 g osaltat smör, smält
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
100 g vanlig choklad, grovt riven
200 g mager fäskost
20 g flagad mandel
Förvärm ugnen till 200 grader och klä en muffinsplåt med 16 födjupningar med pappersformar.
Häll mjöl, 1,75 dl socker, kakaopulver och bakpulver i en stor skål. Vispa i en separat skål samman filmjölk olja, smör, 1 ägg och 0,5 tsk vaniljsocker. Tillsätt mjölvlandningen och blanda ordentligt. Rör ner den rivna chokladen och fördela smeten mellan formarna.
Vispa färskost, resten av sockret, 1 ägg och 0,5 tsk vaniljsocker till en slät massa, rör ner den flagade mandeln och skeda blandningen över chokladsmeten. Stick ner en gaffel i formarna och rör om lite lätt så att de olika lagren går in i varandra. Grädda i 20 - 25 minuter eller tills muffinsen rest sig och provstickan är torr. Ta ut plåten ur ugnen och låt muffinsen svalna på ett ugnsgaller. Förvara i en lufttät burk i upp till 4 dagar.
bild tagen i från google eftersom att mina blev brända.
Kommentarer:
2
Alex:
Det där såg inte dumt ut! Det får bli mitt slut-på-vikariat-fika ;)
Vilken fin layout du har gjort! :D
3
LIL' BABUSTYLE - foto, vardag & Akons musik i fokus:
Ååååh, hittat en design jag vill haaaaaaaa på minb logg! :(
Du vet ett av de nya pro-teman!? skulle passa perfekt :O vet Du hur man gör en sådan design? ja menar... Headern är väl inte särskilt svårt, skulle vem som helst med photoshop fixa... men själva designen!?!?!
skriven
sv: Najst! ska testa det där någon gång :D